Oplossingsgericht werken

Tijdens mijn sessies besteed ik vanzelfsprekend aandacht aan de doelen die u wilt bereiken. Waar u naartoe wilt, dat staat centraal.

Verder ga ik samen met u op zoek naar uitzonderingen. Ik hoor vaak dingen als: “Ik voel me nooit goed, altijd ellendig” of “Ik kan me nergens toe zetten”.

Dat soort uitspraken ga ik onder de loep nemen. Klopt het inderdaad dat het nooit goed gaat? Klopt het dat alles ellendig is en dat u zich nergens toe kunt zetten? Vaak ontdek ik samen met cliƫnten dat er zeker wel momenten zijn dat het beter gaat. Die momenten bieden aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan.

Verder gaan we samen op zoek naar hetgeen u echt wilt. Dat diepen we uit zodat u er achter komt wat dat voor verschil maakt voor u. Hiermee maakt u uw doelen veel concreter. Hoe concreter en duidelijker ze voor u zijn, hoe makkelijker het is om eraan te werken. Vaak blijven mensen op een wat oppervlakkig niveau hangen met wat ze precies willen.

Ik help u om er achter te komen wat uw dieper gelegen wensen zijn.

Wilt u hulp van een psycholoog? In mijn praktijk in Eindhoven werken we in alle rust aan uw klachten, problemen, wensen en doelen. Neem contact met me op voor meer informatie.