Geen categorie

Ga van jezelf uit

UITGAAN VAN JEZELF

“Ga van jezelf uit maar houd het daar ook bij.”

Waar veel mensen last van krijgen is dat ze hun gedrag en gedachten en gevoelens af laten hangen van anderen. Constant bezig zijn met je baseren op zelf ingevulde oordelen van anderen over jou maakt het leven enorm complex. Het is veel eenvoudiger om gewoon van jezelf uit te gaan.

Niet invullen!

Daarbij is het belangrijk om het ook bij jezelf te houden. Dat wil zeggen dat je moet voorkomen dat je van alles invult over anderen. Als je iemand begroet en die zegt niets terug dan komen er allerlei gedachten bij je op over waarom iemand dat niet doet.

Niet oordelen

Oordelen over die persoon, “arrogante”, “onbeschoft”, maar ook wat die persoon van je vindt, “hij vindt me niet aardig”, “ik ben het niet waard voor hem om begroet te worden”. Het gevolg is dat je je onprettig voelt en dat je je gedrag gaat aanpassen aan het door jou negatief ge├»nterpreteerde gedrag van die ander. “Volgende keer zeg ik ook niets meer”. Je beoordeelt dus bepaald gedrag als negatief en vervolgens ga je dat zelf doen. Daarmee zorg je er dus voor dat je ook ontevreden over jezelf wordt. Wat je in dit voorbeeld beter kunt doen is van jezelf uitgaan, dus groeten als je iemand ziet, en het daar ook bij laten, als een ander je niet groet mag hij zelf weten. Maar blijf groeten want blijkbaar groet jij graag als je iemand ziet.

Reactie? mail me of vul het formulier in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.