Voor wie?

Waarom een psycholoog?

We komen als mens allemaal wel eens in een situatie terecht waar we niet helemaal naar tevredenheid uit komen. We krijgen dan last van onze emoties. Ons emotionele systeem slaat aan en als dat gebeurt dan ziet de wereld er totaal anders uit. Emoties maken bijvoorbeeld dat situaties veel gevaarlijker lijken dan ze voorheen leken. Ook krijgen we het idee dat we veel minder aan kunnen als er emoties in het spel zijn. We worden kwetsbaarder. Als dat wat langer duurt wordt het steeds moeilijker om daar zelf weer uit te komen. Dan kan een psycholoog u helpen.

De behandeling

Als u bij mij in behandeling komt gaan we kijken hoe we uw emotionele systeem weer wat tot rust te krijgen zodat u weer “de oude” wordt. We gaan op zoek naar hoe u uit evenwicht geraakt bent en wat u nodig heeft om dat evenwicht weer terug te vinden.

Gezond verstand en emoties in balans

Het is belangrijk dat de verschillende hersenstructuren die we hebben het weer eens worden met elkaar en dat ze elkaar weer vertrouwen. We hebben ons gezonde verstand nodig om dat weer voor elkaar te krijgen. Vaak gebruiken we ons gezonde verstand verkeerd als we emotioneel wat ontregeld zijn. Aan de ene kant proberen we met ons gezonde verstand de emotionele reactie weg te redeneren en aan de andere kant gaan we er juist heel erg in mee. In de behandeling leert u om daar weer meer evenwicht in te vinden.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel of mail me en ik vertel u graag meer.